Заешко с ориз

25/01/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265080
"Баба приготвяше най-вкусното заешко с ориз, неговият неповторим вкус се е отпечатал в спомените ни! Сега ние го приготвяме за нашите деца!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 419
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заешкото, измийте парчетата и сложете да се вари. Щом заври, оберете пяната и добавете нарязания морков, половината от накълцания лук, целината, зърната бахар и черен пипер, дафиновият лист и сол на вкус. Оставете да къкри така, докато се свари.

Останалия лук запържете в малко мазнина заедно с накълцаната чушка и почистения зелен фасул. Щом омекнат, добавете ориза. Бъркайте и го запържете и добавете настъргания домат и още подправките на вкус.

Изсипете ориза в тава, отгоре разпределете свареното заешко и долейте около 4 и 1/2 ч.ч. от бульона. Сложете да се пече, докато оризът абсорбира водата.

подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

гери
гери
26.01.2015 20:27
сготвих го без целина,но и така се получи вкусно.
0
0
Ангел
Ангел
19.04.2013 18:26
готвя го в момента и засега ухае приятно :)
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв