Лимоново-кокосова торта със захаросани череш

30/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Цялата торта е за вас, за нас само ако може да оставите едно парченце?"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло и млякото. След това прибавете пресятото брашно, нишесте, бакпулвера и лимоновата кора. Разбъркайте и разделете сместа на 4 части.Изпечете 4 отделни блата(18см). Всеки се изпича на 180 градуса за 15 минути.

Извадете и оставете да се охладят. Сварете 2/3 от млякото заедно със захарта. В купа сипете пудинга и останалото мляко. Разбъркайте и прибавете към врящото мляко. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Свалете от котлона, оставете леко да се охлади и прибавете маслото. Покрийте с фолио и оставете кремът напълно да изстине. След това към него добавете разбитата сметана и кокосовите стърготини.

Поставете един блат в поднос Леко го сиропирайте със захарен сироп. Намажете с част от крем и поръсете с черешите. Покрийте с втори блат и така, докато подредите цялата торта.Намажете я с разбита сметана и украсете с оцветена глазура брюле и фигурки от фондан.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар