Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова Торта»Лимоново-кокосова торта със захаросани череши

Лимоново-кокосова торта със захаросани череши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Лимоново-кокосова торта със захаросани череши
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Цялата торта е за вас, за нас само ако може да оставите едно парченце?"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 180 г
  • нишесте - 20 г
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • лимони - 1 бр. кората
  • за крема
  • пудинг - 2 бр. лимон (по 40 г)
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 60 г
  • кокосови стърготини - 100 г
  • сметана - 150 мл
  • череши - 100 г захаросани
  • за намазване
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло и млякото. След това прибавете пресятото брашно, нишесте, бакпулвера и лимоновата кора.

Разбъркайте и разделете сместа на 4 части. Изпечете 4 отделни блата (18см). Всеки се изпича на 180 градуса за 15 минути. Извадете и оставете да се охладят.

Сварете 2/3 от млякото заедно със захарта. В купа сипете пудинга и останалото мляко.

Разбъркайте и прибавете към врящото мляко. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Свалете от котлона, оставете леко да се охлади и прибавете маслото. Покрийте с фолио и оставете кремът напълно да изстине. След това към него добавете разбитата сметана и кокосовите стърготини.

Поставете един блат в поднос. Леко го сиропирайте със захарен сироп. Намажете с част от крем и поръсете с черешите.

Покрийте с втори блат и така, докато подредите цялата кокосова торта.

Намажете я с разбита сметана и украсете с оцветена глазура брюле и фигурки от фондан.

Лимоново-кокосовата торта със захаросани череши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: