Медени захаринки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Медени захаринки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
25
"Меденка за теб, меденка за мен, меденка за мен, всичките меденки за мен"

Необходими Продукти

  • захар - 120 г
  • брашно - 220 г
  • масло - 100 г
  • мед - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сол - щипка
  • за овалване
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Добавете захарта и нарязаното масло.

Размесете с ръце и прибавете меда. Омесете меко тесто. В купа сипете захарта.

От тесто оформете малки топчета и ги оваляйте в захарта.

Подредете ги на разстояние в тава, покрита с хартия.

Печете курабийките на 180 градуса около 12 минути.

Извадете и оставете да се охладят. Не препичайте захаринките, дори да ви се струват меки, когато ги извадите - като изстинат се стягат.

Медените захаринки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: