Свински бут на фурна

25/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Крехко свинско месце с любимата гарнитура, кой би могъл да устои на подобно апетитно предложение?"
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 557
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 и 1/2 кг свински бут
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • розмарин - 3 клонки пресен или сушен
  • домати - 50 мл доматено пюре
  • горчица - 2 с.л. сладка
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - балсамов за намазване

Начин на приготвяне

Почистете свинския бут добре и го накиснете за 12 часа във вода. Пригответе маринатата за месото, като смесите ситно нарязаните лук, чесън и листенца розмарин.

Към тях разбъркайте доматеното пюре, солта, оцетът, черният и червеният пипер. Трябва да се получи доста гъст сос. Намажете с него добре бута и оставете да престои за 6 часа в голям съд.

След като се маринова, се правят разрези върху кожата, полива се с останалата марината и се увива във фолио.

Сложете да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути. След това се вади тавата от фурната и с помощта на кулинарна четчица премахнете остатъците от чесън и лук от маринатата, защото могат да изгорят.

Намажете печения бут със смес от разтопено масло и 1 с.л. балсамов оцет. Можете да добавите и две супени лъжици сос Уорчестър. Бутът се премества върху ново фолио и се пече още 15 минут.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

иван
иван
20.01.2016 14:32
ами горчицата какво става с нея? непише
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти