петък, 19 септември

Свински бут на фурна

Публикувана от:
Видяно: 6 014 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Свински бут на фурна
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 и 1/2 кг свински бут
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • розмарин - 3 клонки пресен или сушен
  • домати - 50 мл доматено пюре
  • горчица - 2 с.л. сладка
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - балсамов за намазване

Приготвяне на Свински бут на фурна

Почистете свинския бут добре и го накиснете за 12 часа във вода. Пригответе маринатата за месото, като смесите ситно нарязаните лук, чесън и листенца розмарин.

Към тях разбъркайте доматеното пюре, солта, оцетът, черният и червеният пипер. Трябва да се получи доста гъст сос. Намажете с него добре бута и оставете да престои за 6 часа в голям съд.

След като се маринова, се правят разрези върху кожата, полива се с останалата марината и се увива във фолио.

Сложете да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути. След това се вади тавата от фурната и с помощта на кулинарна четчица премахнете остатъците от чесън и лук от маринатата, защото могат да изгорят.

Намажете печения бут със смес от разтопено масло и 1 с.л. балсамов оцет. Можете да добавите и две супени лъжици сос Уорчестър. Бутът се премества върху ново фолио и се пече още 15 минут.

4.6 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и бърза рецепта за Свински бут на фурна. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни специалитети за Свински бут на фурна. Изпробвани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки как да сготвим Свински бут на фурна в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.