Шоколадова торта с кроасани и бял топинг

30/11/2016
"Доверете ни се - по-вкусна торта от тази трудно ще намерите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • кафява захар - 125 г
  • какао - 60 г
  • олио - 75 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • айрян - 140 мл
  • кафе - 140 мл горещо
  • за крема
  • сметана - 200 мл
  • крем - 2 бр, оле шоколад
  • прясно мляко - 800 мл
  • течен шоколад - 250 г
  • желатин - 2 бр.
  • за розовия крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 бр., ягода
  • захар - 2 с.л.
  • кроасани - 12 бр. мини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сухите съставки. В друга купа разбийте яйцата, олиото и айряна. Добавете ги към сухата смес и разбъркайте. Накрая добавете горещото кафе и разбъркайте. Разделете сместа на две равни части.

Изпечете два блата във форма 24 см. Оставете да се охладят. Пригответе крема според указанието. Добавете разбитата сметана и течния шоколад. Добавете желатина приготвен според указанието и разбъркайте. В тенджерка сипете 2/3 от млякото със захарта.

В останалото разтворете пудинга и го добавете към врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади. В подходяща чиния поставете ринг. Сложете един блат и изсипете розовия крем.

Върху него подредете малките кроасанчета. Залейте с шоколадовия крем и поставете втория блат. Оставете в хладилника за една нощ.На следващия ден свалете ринга и украсете тортата по ваше желание.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар