Свински пържоли с гъби и заквасена сметана

30/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Докато не опитате тези свински пържоли, не знаете какво означава наистина вкусно свинско "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 390
  • Преглеждания за месеца405
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • гъби - 300 г консервирани
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 250 г
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите и ги посолете и поръсете с черен пипер. Наредете ги в тавичка и сипете малко олио. Запечете ги на 200 градуса около 25-30 минути.

В тиган запържете 1/2 ситно нарязана глава лук. Добавете гъбите и след няколко минути прибавете брашното.

Разбъркайте и налейте виното и около 150 мл вода. Оставете да поври 10 минути и добавете леко разбитата сметана, сол и черен пипер.

Разбъркайте и след 1 минута залейте пържолите. Върнете обратно във фурната за десетина минути. Сервирайте пържолите със соса и картофено пюре.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар