Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гъби и винен сос

Пилешки бутчета с гъби и винен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пилешки бутчета с гъби и винен сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
14/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Опитайте и ще разберете, че това е единственият правилен, вкусен и ароматен начин за приготвяне на пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • брашно - 1 - 2 с.л
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • къри
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете бутчетата със сол, черен пипер и къри. Наредете ги в тавичка с разтопено масло и малко олио. Запечете ги на 200 градуса около 30 минути.

Към тях добавете двата вида лук, нарязани на ситно. След като се запържат добавете гъбите и след 2-3 минути прибавете брашното.

Налейте виното, около 200 мл пилешки бульон, сол и черен пипер на вкус.

Оставете ястието да се готви до готовност. Сервирайте със сварен бял ориз.

Пилешките бутчета с гъби и винен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: