Качамак със сирене, масло и шарена сол

30/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Кой не обича ароматен качамак? Кой?"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 280
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 500 г
  • вода - 1.5 л
  • сол
  • сирене - 300 г
  • масло - 125 г
  • шарена сол

Начин на приготвяне

Сложете 1 л от водата да заври заедно със солта.

В купа смесете царевичното брашно с останалата вода. Хубаво разбъркайте и добавете към врящата вода.

Бъркайте с дървена лъжица, докато се сгъсти и започне да балбука.

В чинии натрошете сирене. Сипете от качамака, пак сирене и качамак. В средата поставете бучка масло и поръсете с шарена сол.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар