Тиквички бюрек с бирена панировка

30/11/2016
"Колкото по-хрупкави са тиквичките, толкова повече бира ще изпиете с тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 707
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • сол
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичката на ленти. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол.

В друг съд разбийте жълтъците с брашното и налейте бирата.Разбъркайте добре и добавете белтъците. Разбъркайте с шпатула. Вземете една лентичка от тиквичката.

Върху нея поставете от натрошеното сирене и покрийте с втора лентичка.Хубаво притиснете и оваляйте в брашно.

След това потопете в панировката и изпържете до златисто от двете страни.По същия начин направете и останалите бюреци. Сервирайте с млечно-чеснов сос.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ивелина
Ивелина
27.05.2017 15:47
Приготвени по този начин тиквичките суровеят.
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв