Гъби с моркови и целина

30/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф117765316536
"Пържоли може да изпече всеки, но вкусна постна манджа могат да приготвят само истинските майстори на черпака "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки гъбите и лука. Морковите нарязваме на кръгчета. В тенджера слагаме да се загрее краве масло (4 с.л.) и отгоре сипваме леко посолен лук.

Върху него пласт от моркови, нарязани на кубчета целина и пасирани скилидки чесън. Отгоре слагаме пласт от гъбите и поръсваме с черен пипер, сол и магданоз на вкус.

Така подреждаме, докато свършат всички продукти. Заливаме с гореща вода и задушаваме докато останат с малко течност. Наливаме виното.

Брашното (1 с.л.) препичаме в тиган и разреждаме с вода. Сипваме в ястието и оставяме да ври още няколко минути. Наръсваме с нарязан магданоз и червен пипер на вкус и поливаме с останалото краве масло, леко запържено.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар