Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско месо със зелени домати, картофи и лук

Свинско месо със зелени домати, картофи и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно ястие се сипва задължително в големи чинии, че няма насищане"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 2 бр.
  • домати - 12 бр. зелени
  • картофи - 8 бр.
  • мас - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Лука нарязваме на ситно. В тенджерка слагаме мас и прибавяме месото и лука. Посоляваме на вкус и задушаваме на тих огън. Когато лукът, омекне прибавяме белените и нарязани картофи, зелените домати, черен пипер на вкус и червен пипер.

Заливаме ястието с топла вода и оставяме да се вари на тих огън до готовност. Поднасяме поръсено с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: