Горещ шоколад с червено вино

30/11/2016
"Нищо не подчертава аромата и вкуса на чаша горещ шоколад така, както хубавото вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене6 мин.
Общо16 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • какао - 3 с.л. висок процент
  • захар - 2 с.л.
  • червено вино - 1/4 ч.ч. хубаво, плътно
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 2 ч.ч. + 3 с.л. (стайна температура)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват какаото, захарта, и солта. Разбърква се с телена бъркалка.

Добавят се 3 с.л. прясно мляко и се разбърква докато стане хубава и лъскава смес. Добавя се и останалото прясно мляко, разбърква се.

Виното се поставя на котлон да кипне. След като е достатъчно горещо се излива при шоколадовата смес при непрекъснато разбъркване. Отново се поставя на котлон да кипне.

Готовият шоколад се излива във висока чаша.

Източник: Френска кухня, рецептата е свалена от френски кулинарен клип

Забележка: Ползвала съм червено вино Pinot Noirподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар