Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Горещ Шоколад»Горещ шоколад с червено вино

Горещ шоколад с червено вино

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Горещ шоколад с червено вино
Снимка: marcheva14
1 / 2
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
2
"Нищо не подчертава аромата и вкуса на чаша горещ шоколад така, както хубавото вино"

Необходими Продукти

  • какао - 3 с.л. висок процент
  • захар - 2 с.л.
  • червено вино - 1/4 ч.ч. хубаво, плътно
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 2 ч.ч. + 3 с.л. (стайна температура)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват какаото, захарта, и солта. Разбърква се с телена бъркалка.

Добавят се 3 с.л. прясно мляко и се разбърква докато стане хубава и лъскава смес. Добавя се и останалото прясно мляко, разбърква се.

Червеното вино се поставя на котлон да кипне. След като е достатъчно горещо се излива при шоколадовата смес при непрекъснато разбъркване. Отново се поставя на котлон да кипне.

Готовият горещ шоколад се излива във висока чаша.

Източник: Френска кухня, рецептата е свалена от френски кулинарен клип.

Горещият шоколад с червено вино е чуден!

Забележка: Ползвала съм червено вино Pinot Noir

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: