Салата от китайско зеле с орехови ядки

30/11/2016
"Това, което прави тази салата уникална, е нейният ароматен сметанов дресинг - но ще ви оставиме да опитате и сами да прецените дали сме прави "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 230
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • китайско зеле - 1 кг
  • орехи - 1 к.ч.
  • сол
  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • маслини - 50 г без костилки
  • сметана - 150 г
  • домати - 150 г изсушени
  • оцет - 3 с.л. винен
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето, измиваме добре и нарязваме на ситно. Посоляваме и разбъркваме внимателно, като поливаме със зехтин, отделяме 1 с.л. за сметановия сос.

Оставяме салатата на хладно. Ореховите ядки запичаме в тиган. Отцеждаме доматите и нарязваме на късчета, а маслините разрязваме на половинки. Сметаната, останалият зехтин и оцетът се смесват и разбъркват добре. Подправят се с черен пипер, сол и захар. Прибавяме запечените орехи към зелето. Сипваме сметаната, доматите и разбъркваме добре. Разпределяме в чинии. Украсяваме с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар