Тутманик с месо

30/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114264210225
"Разкошен тутманик, който ще ви скрие шапката "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 389
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус.

Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да къкри, докато остане на мазнина. Подходяща тавичка за печене намазваме с олио. Тестото разделяме на две части, като едната трябва да е по-голяма от другата.

По- голямата разточваме на кора и слагаме в тавата, така че краищата да излизат извън тавата. Върху кората разстиламе запържената плънка. Втората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката.

Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност. Малко преди да извадим от фурната наръсваме с настърган кашкавал и допичаме до златисто.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар