Тутманик с месо

30/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Разкошен тутманик, който ще ви скрие шапката "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 325
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тесто - 500 г готово
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 бр
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус.

Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да къкри, докато остане на мазнина. Подходяща тавичка за печене намазваме с олио. Тестото разделяме на две части, като едната трябва да е по-голяма от другата.

По- голямата разточваме на кора и слагаме в тавата, така че краищата да излизат извън тавата. Върху кората разстиламе запържената плънка. Втората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката.

Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност. Малко преди да извадим от фурната наръсваме с настърган кашкавал и допичаме до златисто.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар