Домашни гюзлеми

01/12/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2703349232
"Колкото и гюзлеми да приготвите, все няма да им се наситите "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 737
  • Преглеждания за месеца840
  • Преглеждания за седмицата262
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта и солта. От брашното направете кладенче, изсипете шупналата мая и замесете гладко и нелепнещо тесто.

Оставете тестото да почива 30 мин. След това разделете на 6-8 еднакви къса и оформете като топче. С помощта на точилка и малко брашно разточете и оформете тънки кори.

Върху разточената кора сложете натрошено сирене и няколко малки кубчета кашкавал. Сгъвате така че да получите квадрат. Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло.

Забележка: Броят на гюзлемите зависи на колко късчета ще разделите тестото.подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар