Шницели от праз лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
02/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Изненада, изненада - вкусни вегетариански шницели, които ще ви вземат акъла"

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка
  • картофи - 4 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сварете и след като изстинат обелете и настържете. Празът се реже на дребно и се задушава в 1/3 от мазнината докато омекне.

Разбивате яйцата и заедно с картофите ги прибавяте към праза. Нарежете магданоза на ситно и заедно с галетата, сол и черен пипер на вкус прибавете към сместа.

Омесете всичко хубаво и оформете като шницел. Овалват се в брашно и се пържат в останалата мазнина. Подходящ сос към тях е от кисело мляко, чесън и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: