Ябълков щрудел с орехи и канела

02/12/2016
"Вадете корите от хладилника, защото днес ще приготвяме ябълков щрудел - ще стане страхотен - обещаваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 600
  • Преглеждания за месеца7680
  • Преглеждания за седмицата6297
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват и се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените орехи, захарта, галетата, канелата и се разбъркват добре.

Всяка кора се намазва обилно с разтопеното масло, като се сгъва на две няколко пъти и при всяко сгъване се маже с маслото - идеята е кората да се нагъне на 3-4 листа.

В единия край се слага от приготвената плънка и се завива на руло. Двата края на рулата се притискат, за да се запечатат. Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава.

По повърхността на рулата се правят малки разрези, за да дишат. Щрудела се пече на 200 градуса до зачервяване. Поръсва се по желание с пудра захар и канела.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зорница Христова Михова
много апетитна коричка се получава
вкусът е страхотен
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв