Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Картофи в бекон

Картофи в бекон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Картофи в бекон
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Картофките с бекон поднесете топли, а бирата - студена! И да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - 6 (може и повече) резена или лентички
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Картофите трябва да останат леко недосварени.

Омекналите картофи се заливат със студена вода, за да изстинат леко. Обелват се, режат се на две половинки, посоляват се и поръсват с черен пипер.

Между двете половинки се поставя по резенче кашкавал. Всеки картоф се увива с лентичка бекон - една или две , в зависимост от големината му.

Увитите картофи се подреждат в намазана с масло тавичка. Пекат се на 180 градуса докато беконът се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: