Моите вкусни и лесни курабийки

03/12/2016
Теодора Мещероваот Теодора МещероваПомощник Готвач 1x
"Засега са нашите, но ако си запишете рецептата и ги опитате, току виж станали вашите вкусни курабийки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 736
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В купа смесете киселото мляко, яйцата, содата, олиото и ванилиите и започвате да разбивате с миксер, като постепенно добавяте от брашното.

Когато сместа стане достатъчно гъста и не може да се разбива с миксер, продължете месенето с ръце. Продължете да добавяте от брашното, докато не получите меко тесто, от което може да оформите топчета. Оставете тестото малко да почине.

След това от него оформете топчета с големината на орех и ги подредете в тава, на дъното на която сте сложили лист хартия за печене. Подредете ги така, че да има място между тях, защото при печенето ще се надигнат.

Намажете с четка разбитият жълтък върху всички курабийки и ги поръсете със захар. Изпечете курабийките в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на златиста коричка. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар