Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Моите вкусни и лесни курабийки

Моите вкусни и лесни курабийки

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018092
Моите вкусни и лесни курабийки
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Засега са нашите, но ако си запишете рецептата и ги опитате, току виж станали вашите вкусни курабийки"

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 кг
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В купа смесете киселото мляко, яйцата, содата, олиото и ванилиите и започвате да разбивате с миксер, като постепенно добавяте от брашното.

Когато сместа стане достатъчно гъста и не може да се разбива с миксер, продължете месенето с ръце. Продължете да добавяте от брашното, докато не получите меко тесто, от което може да оформите топчета. Оставете тестото малко да почине.

След това от него оформете топчета с големината на орех и ги подредете в тава, на дъното на която сте сложили лист хартия за печене. Подредете ги така, че да има място между тях, защото при печенето ще се надигнат.

Намажете с четка разбитият жълтък върху всички курабийки и ги поръсете със захар. Изпечете курабийките в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на златиста коричка. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: