Постен славянски гювеч

03/12/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф39371814893
"Любима класика в кухнята - славянски гювеч в майсторско изпълнение "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 843
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на ситно и се задушава в мазнина с няколко лъжици вода.

Прибавят се нарязаните на кръгчета морков, чушка, зелен боб и бамя. Когато зеленчуците омекнат се прибавя предварително измитият ориз и също се задушава, докато набъбне.

Долива се малко вода и добавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и настъргания предварително домат. Подправя се със сол, червен и черен пипер. Задушените зеленчуци се прехвърлят в огнеупорен съд и се разбъркват добре.

Прибавя се една цяла люта чушка, долива се около 3 ч.ч.вода и се поставя съда в студена фурна. Пече се отначало на 200 градуса и след около 30 минути се намалява температурата на 180 градуса.

Пече се още приблизително 30 минути, като малко преди да е готово ястието се маха капака за да се запече отгоре ястието.Поднася се с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар