Оригиналните спагети Карбонара

04/12/2016
Калинов
отКалиновНовак722401
"Опитайте, ако не може да им се наситите, значи сте приготвили спагети Карбонара точно по тази рецепта "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 047
  • Преглеждания за месеца532
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате гунчиалето (това са свински бузи натрити със сол и червен пипер и леко поизсъхнали) на парченца и чесъна на дребно.

Изпържвате месото в тиган без абсолютно никаква мазнина, защото се стопява доста и добавяте чесъна и пържите още около минутка докато месцето стане хрупкаво. Дръпнете от котлона и сварете спагетите в подсолена вода за около 5-6 минути - много е важно да са ал денте.

Смесете жълтъците с 40 г от сиренето, малко черен пипер и разбийте добре с вилица. Сложете тигана пак на котлона (намален до последно) сложете спагетите вътре с малко водичка от варенето и разбъркайте за около минута докато попият част от водичката.

Свалете от котлона и добавете жълтъците като бъркате постоянно докато се получи една кремообразна текстура и сервирайте като поръсите с останалото сирене и черен пипер.

Да допълня, че това е оригиналната рецепта за Карбонара, която е на повече на 500 години и хората живеещи в Рим много държат да се спазва точно, особено за сиренето защото Пекорино романото се прави от овче мляко, а Пармезанът от краве и вкусът е много различен.

Също така Гунчиалето е с много по-богат вкус на свинско, защото свинската глава има много по-остър аромат отколкото панчетата, защото тя се прави от свинските гърди.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар