Селска туршия в бидон

04/12/2016
Билянаот БилянаГотвач 1x
"Един бидон да имаме, догоре ще го напълним с тази вкусна селска туршия "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 890
  • Преглеждания за месеца456
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона.

Следват доматите и накрая се слагат корнишоните. Докато се подреждат зеленчуците се слага и едра нарязана целина. През слой се слага и по една глава чесън разрязана през половината.

Краставичките стават първи, заради това се слагат последни. Ако преобладават морковите се добавя 200 г сол допълнително.

Накрая от лозови пръчки се плете венец и заедно с камък се затискат зеленчуците. Така престояват 20 часа и чак на другият ден се залива с вода и се затваря с капак.

Претака се по желание на 1- 2 дни. Готова е след около 14 дни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар