Бистра супа от телешко рагу

04/12/2016
Албена
отАлбенаИноватор34070611643
"Навън нека си вали, а ние на топло ще си хапнем от тази разкошна телешка супа "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо505
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко рагу - 600 - 700 г
  • ракия - 50 мл домашна
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • целина - корен и листа
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • лимонена киселина - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се свари бързо месото е хубаво да се използва тенджера под налягане. Слагаме в нея месото, солта, три супени лъжици олио и ракията. Тя служи също за бързото увиране и придава специфичен вкус на супата.

Варим под налягане около 30 минути. Свареното месо го обезкостяваме. То трябва само да се отделя от кокала.

В бульона слагаме почистените и нарязани на едро лук, морков и корен целина. След като поомекнат се прибавят нарязаните на по-големи парчета картофи.

Когато и те са почти готови прибавяме и предварително смлян на дребно домат.

Накрая, когато е готова супата, я поръсваме с черен пипер, ситно нарязани листа целина и лимонена киселина.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар