Шоколадова торта с портокалов аромат

27/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Какво ще кажете за една пухкава шоколадова торта с нежен портокалов аромат"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 256
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците на яйцата. Разбийте белтъци на сняг с 2/3-ти от захарта.

След това разбийте жълтъците в друга купа с останалата захар и прибавете олиото, водата, ликьора, портокаловите кори и бакпулвера.

Разтопете шоколада за блата на водна баня заедно с 5–6 с.л. прясно мляко и го оставете да се поохлади. Към сместа с жълтъците объркайте внимателно белтъците и след това разтопения шоколад. Бъркайте бавно с лъжица или шпатула. Накрая добавете предварително пресятото брашно.

Изсипете блата в тава за печене, застлана с хартия за печене и леко намазнена. Пече се в загряна фурна на 170-180 градуса до готовност.

През това време пригответе крема, като разтопите шоколада на водна баня заедно с 1-2 с.л. масло. Добавете ампула портокалова есенция. Оставете го да се охлади и разбийте течната сладкарска сметана на пухкав сняг. Накрая сметаната и шоколада се смесват с шпатула.

Изпеченият блат разрежете на 2 отделни части. Намажете долната със сладкото, покрийте с крем, сложете втория блат и отново покрийте цялата торта с крем. Направете украса по желание и оставете за 2-3 часа да престои, преди да поднесете

подобни рецепти тук

5 16
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Илияна Апостолова
Аз копирам текста на рецептите в Уърд-ски файл.
0
0
Крем
Крем
02.11.2013 21:08
А как да си копирам рецептата?
0
0
Ели
Ели
17.07.2013 18:49
Някой използвал рецептата да се похвали?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв