Сърна в гювеч

04/12/2016
Йорданкаот ЙорданкаГотвач 2x
"Вие намерете месото, а ние знаем точната рецепта за приготвянето на тази вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 719
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • месо от сърна - 1 кг
  • лук - 3 - 4 малки глави
  • гъби - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • картофи - 600 г
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • чубрица
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от сърна се изкисва за няколко часа или цяло денонощие във вода с оцет и няколко листа дафинов лист. Изважда се, изцежда се и се нарязва на порции.

В глинен гювеч нареждаме обелените и нарязани картофи. Измиваме гъбите и морковите. Нарязваме ги и ги прибавяме в гювеча. Чесънът се обелва и се слага на цели скилидки.

Лукът се обелва и се нарязва на едро. Почистете чушките от семената , нарежете ги и ги добавете при картофите. Наредете отгоре месото и залейте с виното.

Добавете подправките на вкус. Залейте с вода. В загрята фурна на 180-190 градуса слагаме да се пече за 2-3 часа. Опитвайте, когато месото не се дърпа е готово.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар