Лазаня със сос Бешамел и доматен сос

05/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953482
"Само на нас ли всяко ястие от италианската кухня ни звучи като вкусно обяснение в любов?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 248
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За доматения сос:
Лукът се измива и нарязва на дребно. Морковът се настъргва на ситно ренде. В тиган се слага олиото да се загрее. Когато олиото е хубаво сгорещено, се слага нарязания лук. Оставя се да се задуши. След това се добавя и настърганият морков.

Разбърква се няколко пъти и се добавя виното. Оставя се да поври с виното за около 5 минути. След това се добавя и доматеният сос. Сместа се подправя с изброените подправки на вкус. Оставя се да поври малко, след което се добавя и каймата. Разбърква се добре. Каймата трябва да стане на дребни парченца. След това се сваля от котлона.

За сос Бешамел:
Маслото се разтапя в малък тиган или малка тенджера. В разтопеното масло се запържва брашното. Внимава се да не загори брашното. След като е запържено брашното, се добавя прясното мляко. Подправя се с изброените подправки на вкус. След като сместа заври, се бърка непрекъснато. Бърка се, докато сместа се сгъсти. Сваля се от котлона.

Дъното и стените на правоъгълна тавичка се помазва хубаво със олио. Кашкавалът се рендосва на едро ренде. Редят се ред кори. Отгоре се слага от доматения сос и настъргания кашкавал. Реди се отново ред кори. Отгоре се слага сос Бешамел, доматен сос и настъргания кашкавал. Повтаря се до изчерпване на количествата сос. На последния ред кори не се слага доматен сос. Отгоре се слага само сос Бешамел и настърган кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 - 40 минути.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Рецептата е страхотна, но имам само една единствена забележка, ако позволиш- лазанята винаги започва и завършва с бешамел, тоест вместо олио на дъното на тавата се слага бешамел! Добър апетит
1
0
Христилияна Личева
Благодаря! Лека вечер!
0
0
Теодора Мещерова
Така е! Откакто се помня я правя така и си рендосвам и лука, не само моркова, а каймата размивам във вода и после доразбивам с тел, докато се пържи, за да стане на много фини трохи. Така, когато се реди плънката, самата лазаня става по-плътна и вкусна! Всеки има начин на приготвяне. Впрочем, имам рецепта за лазаня, ако фелаеш, можеш да погледнеш! Хубава вечер
0
0
Христилияна Личева
Не си ме засегнала, затова сме тук да се учим един от друг.
0
0
Теодора Мещерова
Няма за какво! Извинявай, ако съм те засегнала!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв