Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран с кафяв сос

Шаран с кафяв сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Шаран с кафяв сос1 / 2
05/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимон - 2 колелца
  • червено вино - 150 мл
  • лук - 1/2 глава кромид
  • масло - 60 г
  • сланина - 60 г
  • брашно - 40 г брашно
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се нарязва на парченца и се оставя за 4 часа в марината, приготвена от лимона, дафиновия лист, сол, черен пипер, вино и оцет.

Запържвате маслото и брашното, като към запръжката, добавяте и лука, нарязан на дребно и сланината на кубчета.

Доливате и маринатата, в която е отлежавало месото и варите, докато получите средно гъст сос.

Тогава добавяте и шарана и прехвърляте в тава. Изпичате на фурна до готовност на рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: