Шаран на фурна в сметанов сос

05/12/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42910563564
"Вкусна риба за Никулден - ето как да приготвите сочен шаран "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. (около 1.5 - 2 кг)
  • лимон - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте шарана и го почистете от люспите и перките. Натрийте го както отвън, така и отвътре със сол и черен пипер.

Намазнявате тава с масло, слагате дафиновите листа и върху тях рибата.

Сметаната разбийте с лимоновия сок и залейте рибата.

Пече се на 180 градуса около 40 минути - първите 20 минути - под фолио, а след това го махнете, но не забравяйте от време на време да поливате със соса отгоре или ако можете, когато махнете фолиото, я обърнете внимателно, но не забравяйте, че има риск да се разчупи.

Допичате до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар