Тутманик със свинска мас

06/12/2016
"Разкошен тутманик, както го правеше баба - пухкав, ароматен и много вкусен "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 406
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 20 г
  • кисело мляко - 1 кофичка от 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята, като я слагаме в купа с малко топла вода и захар. След като шупне прибавяме солта.

Пресяваме брашното, правим си кладенче, в което чукваме едното яйце и прибавяме маята. Замесваме тесто. Трябва да стане пухкаво и меко. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло за час-час и половина да втаса.

Готовото тесто разделяме на две равни части. Намасляваме дъното и страните на тавичката, в която ще печем. Вземаме една от тестените топки и с издърпване покриваме дъното ѝ.

Намазваме кората с половината от свинската мас и пръсваме с натрошено сирене. По същия начин процедираме с втората топка тесто - поиздърпваме и покриваме с нея сиренето. Намазваме с останалата мазнина.

Режем на квадрати, но само горната кора. През прорезите трябва да се вижда сиренето. Разбиваме второто яйце с млякото и заливаме тутманика. Печем на 180 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар