Тутманик със свинска мас

06/12/2016
Албена
отАлбенаИноватор35870913053
"Разкошен тутманик, както го правеше баба - пухкав, ароматен и много вкусен "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 293
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята, като я слагаме в купа с малко топла вода и захар. След като шупне прибавяме солта.

Пресяваме брашното, правим си кладенче, в което чукваме едното яйце и прибавяме маята. Замесваме тесто. Трябва да стане пухкаво и меко. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло за час-час и половина да втаса.

Готовото тесто разделяме на две равни части. Намасляваме дъното и страните на тавичката, в която ще печем. Вземаме една от тестените топки и с издърпване покриваме дъното ѝ.

Намазваме кората с половината от свинската мас и пръсваме с натрошено сирене. По същия начин процедираме с втората топка тесто - поиздърпваме и покриваме с нея сиренето. Намазваме с останалата мазнина.

Режем на квадрати, но само горната кора. През прорезите трябва да се вижда сиренето. Разбиваме второто яйце с млякото и заливаме тутманика. Печем на 180 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар