Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирани филенца от бяла риба

Панирани филенца от бяла риба

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Панирани филенца от бяла риба
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 8
06/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Нашето предложение за вечеря? Панирани рибни филенца, бяло вино и нашата изтънчена компания"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе от бяла риба (по избор)
  • яйца - 3 бр.
  • брашно
  • галета
  • зехтин
  • За марината
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки чесън (по - малки, нарязани на ситно)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете рибното филе. В голяма купа смесете съставките за маринатата и разбъркайте да получите каша.

Прибавете към сместа рибните филета и оставете да отлежи за 1 час. Панирайте рибните филета като първо оваляте в брашно, след това в яйце и накрая в галета.

Изпържете в силно загрята мазнина до получаване на приятен златист загар и от двете страни. Сервирайте с гарнитура по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
40
31
20
10
Дай твоята оценка: