Сусамена питка

06/12/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2733355362
"Питка като цвете, питка като слънце, питка, каквато ще ви омагьоса от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 139
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода. Добавете щипка сол и щипка захар. Разбъркайте и сложете малко брашно да стане кексова смес. Оставете да втаса. Когато сместа се надигне и удвои обема си, значи е готова и може да започнете да правите тестото за питката.

Взимате купа и в нея разбърквате яйцето, киселото мляко, солта, захарта и олиото. Към тази смес добавяте и маята и постепенно разбърквате. Добавяте брашното и започвате да месите.

Месите, докато получите тесто, което не лепне по пръстите. Оставете тестото да втаса. След това разделяте тестото на седем топки. Всяка една топка мажете с масло и оставяте да престои за 10-15 минути.

Подмазвате тавата и нареждате топките една до друга и оставяте отново да втасва, когато удвои обема си е готова за печене. Поръсвате със сусам и слагате във фурната на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!