Торта с шоколадов кувертюр

Торта с шоколадов кувертюр1 / 2
07/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Колкото и да е красива, все ще я изядем, нали така?"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч. кристална
  • вода - 4 с.л. топла
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • какао - 6 с.л.
  • ванилия - 2 - 3 пакетчета
  • За крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • шоколадов кувертюр - 250 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • ром - 20 мл
  • За глазура
  • шоколад - 160 г
  • маргарин - 2 с.л. или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта и сипете водата. Прибавете пресятите заедно брашно, какао и ванилия. Сипете в намаслена тавичка и печете 10-15 минути във фурна на 180 градуса.

2. За крема разбийте сметаната на сняг и я сложете на студено. Разбийте белтъците със захарта на сняг и също ги сложете в хладилника.

3. Кувертюра разтопете на водна баня, добавете горещото мляко и разбийте до получаване на гладка смес. Оставете го за кратко да се охлади и прибавете белтъците. Разбъркайте отдолу нагоре с шпатула. Прибавете сметаната и рома.

4. За глазурата разтопете на водна баня шоколада с маргарина до получаване на хомогенна смес.

5. Направете украсата по ваше желание. Оставете в хладилник за денонощие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: