Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана скумрия с 2 вида брашно

Панирана скумрия с 2 вида брашно

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Панирана скумрия с 2 вида брашно
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
07/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Никакви компромиси - скумрията трябва да бъде хрупкава и ароматна, бирата - студена, а компанията - весела"

Необходими Продукти

  • скумрия - филета от 2 бр. риби
  • брашно - 1 к.ч. оризово
  • брашно - 1 к.ч. бяло
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос
  • черен пипер
  • универсална подправка - унисос Maggi
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета измиваме и нарязваме на парчета. Подправяме със соев сос, черен пипер и унисос Maggi на вкус.

Разбиваме яйцата с щипка сол. В отделен съд смесваме оризовото брашно и бялото брашно. Посоляваме леко и разбъркваме.

Всяко парче риба първо овалваме в сместа от оризово и пшеничено брашно. После в разбити яйца и отново в брашнената смес. Оставяме панираните рибни парчета в чиния, посипана с брашно.

Така престояват за 30 минути на хладно и после пържим в нагрято олио до златисто. Поднасяме с гарнитура по вкус - пържени картофки, пюре или туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: