Паниран шаран с ароматни подправки

07/12/2016
"Шаранът става най-вкусен, когато отлежи поне денонощие в ароматна марината, може да ни се доверите "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шаран
  • за маринатата
  • бяло вино - 1 л
  • черен пипер
  • бял пипер
  • риган
  • розмарин
  • босилек
  • дафинов лист
  • за пържене
  • царевично брашно
  • брашно - бяло
  • галета
  • сол
  • олио
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства от люспите и се нарязва на шайби. В голям съд се излива виното и се смесват всички подправки.

Количествата им са според вкуса на всеки. В тази марината се потапят парчетата риба.

Завива се във фолио и престоява в хладилник 24 часа. Когато се извади рибата от маринатата се подсушава в домакинска хартия.

Двата вида брашно си омесват заедно с галетата и малко сол. Всяко парче риба се овалва в тази смес и се пържи в силва загрято олио.

Изпържената риба отново се подсушава в домакинска хартия. След това се поръсва с черен и бял пипер и се полива със сок от лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар