Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Паниран шаран с ароматни подправки

Паниран шаран с ароматни подправки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Паниран шаран с ароматни подправки1 / 3
07/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Шаранът става най-вкусен, когато отлежи поне денонощие в ароматна марината, може да ни се доверите"

Необходими Продукти

  • шаран
  • за маринатата
  • бяло вино - 1 л
  • черен пипер
  • бял пипер
  • риган
  • розмарин
  • босилек
  • дафинов лист
  • за пържене
  • царевично брашно
  • брашно - бяло
  • галета
  • сол
  • олио
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства от люспите и се нарязва на шайби. В голям съд се излива виното и се смесват всички подправки.

Количествата им са според вкуса на всеки. В тази марината се потапят парчетата риба.

Завива се във фолио и престоява в хладилник 24 часа. Когато се извади рибата от маринатата се подсушава в домакинска хартия.

Двата вида брашно си омесват заедно с галетата и малко сол. Всяко парче риба се овалва в тази смес и се пържи в силва загрято олио.

Изпържената риба отново се подсушава в домакинска хартия. След това се поръсва с черен и бял пипер и се полива със сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: