Маринован чернокоп в буркани

07/12/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197184170014
"За всеки маринован чернокоп трябва да приготвите поне литър вино "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции3 -4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 612
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чернокоп - 2 кг
  • морска сол - 500 г едра
  • черен пипер - 1 пакет на зърна
  • оцет - 1 бутилка ябълков
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • олио - 500 мл
  • бахар - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, главата се отрязва. В тенджера се приготвя саламура от едра морска сол и вода, разбърква се докато се разтопи солта.

Поставя се рибата в саламурата и се притиска отгоре с чиния, така че да се покрие цялата. Оставя се да престои 24 часа в разтвора, после се отцежда.

В друг съд се смесва оцет и вода в съотношение 1 :1. Добавя се дафинов лист, бахар, черен пипер и се слага на котлона да заври, после сместа се охлажда.

Заливаме чернокопа с марината, притиска се и оставяме за 12 часа. Добре е оцетът да е ябълков, защото от друг вид оцет рибата може да промени цвета си. Отцежда се в гевгир. Загрява се 2-3 ч. ч. олио в дълбок съд и се запържва едно кубче хляб.

Оставяме да се охлади леко. Рибата се нарежда плътно в буркани от компот, заливаме със запърженото олио, бахар, черен пипер и дафинов лист.

Затваря се с капачка и съхраняваме на хладно. След 3 дни е готова да се сервира с лук и лимон. Много е вкусна и е страхотно мезе!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар