Пастет от пилешки дробчета

09/12/2016
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Изискан деликатес, с който ще смаете и най-капризните гости "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 526
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 50 г
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • течна сметана - 100 мл за готвене
  • краве масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - за предпочитане свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се накисват за кратко във вода. Почистват се от жилките и се сваряват в подсолена вода. Не трябва обаче да се преваряват.

Лукът, чесънът и морковът се почистват, смилат се с блендер на много ситни парченца.

В тиган с малко краве масло се задушават зеленчуците. Към тях се прибавят пилешките дробчета. Запържват се за кратко - минута две и се овкусяват с още сол, ако е необходимо, черен пипер и мащерка.

Овкусените дробчета се прехвърлят в купа. Към тях се прибавя половината от кравето масло (размекнато) и сметаната за готвене. Сместа се разбърква и пасира докато се получи хомогенна структура.

В зависимост от вкусовите предпочитания може да се добавят и други подправки. Пастетът се прехвърля в купички или буркани. Останалото краве масло се разтопява и с него се залива пастета.

Маслото също може да бъде овкусено с подправки. При мен са мащерка и малко зелен лук. Маслото трябва да покрие пастета.

Купичките или бурканчетата се слагат в хладилник, докато стегне пастета.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар