Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от пилешки дробчета

Пастет от пилешки дробчета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пастет от пилешки дробчета
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
22/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Изискан деликатес, т.е. пастет, от пилешки дробчета, с който ще смаете и най-капризните гости"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • течна сметана - 100 мл за готвене
  • краве масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - за предпочитане свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се накисват за кратко във вода. Почистват се от жилките и се сваряват в подсолена вода. Не трябва обаче да се преваряват.

Лукът, чесънът и морковът се почистват, смилат се с блендер на много ситни парченца.

В тиган с малко краве масло се задушават зеленчуците. Към тях се прибавят пилешките дробчета. Запържват се за кратко - минута две и се овкусяват с още сол, ако е необходимо, черен пипер и мащерка.

Овкусените дробчета се прехвърлят в купа. Към тях се прибавя половината от кравето масло (размекнато) и сметаната за готвене. Сместа се разбърква и пасира докато се получи хомогенна структура.

В зависимост от вкусовите предпочитания може да се добавят и други подправки. Пастетът се прехвърля в купички или буркани. Останалото краве масло се разтопява и с него се залива пастета.

Маслото също може да бъде овкусено с подправки. При мен са мащерка и малко зелен лук. Маслото трябва да покрие пастета.

Купичките или бурканчетата се слагат в хладилник, докато стегне пилешкия пастет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
винаги правя двойна доза от този пастет, затварям в бурканчета и в хладилника стига за бая време
25.04.2023 20:47
Elena Todorova
Elena Todorova
За първи път правих пастет от дробчета миналата седмица и не стана никак зле
28.03.2023 13:14
1
TanyaGyurova
TanyaGyurova
Минута -две за задушаване на дробчетата не е ли твърде малко? Няма ли да останат сурови?
23.09.2021 11:37
Стоян Савов
Стоян Савов
Явно става дума не за 50 г. дробчета, а за 500 (половин килограм). 50 грама тежи едно дробче, а от него няма как да станат 8 порции )))
01.01.2018 15:05
1
1
Покажи всички подкоментари