Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с праз и ориз

Свинско с праз и ориз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свинско с праз и ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
09/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато усетиш миризмата на селска кухня, разбираш, че си у дома"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • риган
  • праз лук - 3 стръка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1/2 ч.ч. от консерва смлени
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на хапки и се поставя в марината, приготвена от соевия сос, зехтина, черния пипер и ригана. Така престоява няколко часа.

Праз лукът и морковите се почистват и нарязват. Поставят се в съда за печене - глинен или керамичен гювеч. Прибавят се солта, олиото, червеният, червеният пипер и оризът. Разбъркват се добре.

В тиган с малко мазнина се запържва маринованото месо. След като се позапържи леко, се прибавя към зеленчуците и ориза. Слагат се при тях и смлените домати.

Долива се около 3 ч.ч вода. След това ястието се похлупва с капак и се слага в студена фурна. Настройва се фурната на 200 градуса и се пече така около 20 минути.

След това температурата се намалява на 180 градуса. Печенето продължава още 40 минути докато оризът омекне.

Изключително вкусно традиционно ястие - свинско с ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: