Пица с риба тон

10/12/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37171113813
"Вкусът на Италия се усеща във всяка една хапка "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в леко затоплената вода, в която сме сложили и една чаена лъжичка захар. След като шупне маята, се прибавят солта и зехтинът. Прибавя се на порции пресятото брашно. Замесва се меко тесто. Ако е необходимо, се добавя още брашно, докато тестото спре да се лепне по ръцете. Завива се с кърпа и се оставя да почине известно време.

Тестото се разточва с дебелина около 5-7 милиметра и се слага в тава, чието дъно предварително е подмазано с олио. С помощта на вилица тестото се бодва на няколко места.

Намазва се кората с доматеното пюре. Маслините се режат на кръгчета, киселите краставички и чушката - на дребно. Разпределят се равномерно върху пицата. Нареждат се също така отцедените риба тон и царевица.

Капва се малко зехтин, поръсва се със сух босилек. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Малко преди готовност се поръсва с кашкавал и се допича, докато се разтопи.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар