Механджийска кавърма със свинско

10/12/2016
Анонимен
отАнонименНовак41
"Усещате ли ароматът на най-вкусната българска селска кухня "
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 513
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещ намазнен с олио тиган се слага нарязаното на хапки месо и се овкусява: сол, черен и червен пипер, щипка кимион и индийско орехче, малко чубрица.

При непрекъснато разбъркване, след като месото придобие леко бял цвят, се добавят гъбите, нарязаният стрък праз и чесънът.

1-2 минути по-късно се добавя нарязаният на кубчета домат и ястието се овкусява с джоджен.

Всичко се прехвърля в дълбок, подходящ за печене съд, слага се дафиновият лист и се залива с червено вино.

Пече се 25 мин на 250 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар