Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза торта със сладко

Бърза торта със сладко

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Бърза торта със сладко
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
10/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Обожаваме торти, които се приготвят лесно и са толкова вкусни, сега остава само да я декорираме"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сладко - 1 ч.ч.
  • брашно - - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • фондан - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява хубаво два пъти. Към брашното се прибавя содата и се разбърка хубаво, за да се смесят. След това към тях се добавят яйцата, олиото и захарта.

Отново се разбърква сместа. След което се добавят и водата, и сладкото по избор. Разбърква се хубаво до получаването на еднородна смес. Сместа трябва да бъде гъста като за кекс .

След като сместа е готова, се помазва тава с олио и се набрашнява леко с брашно. Аз съм използвала форма за кекс под формата на мече, но може да се изпече както в кръгла тава, така и във форма за кекс.

Сместа за черната торта се изсипва в тавата или формата и се заравнява отгоре. Черната торта се пече на умерена температура 170 - 180 градуса до готовност. Готовността се проверява с клечка за зъби.

Ако клечката е суха, значи е готова, ако вади по клечката, значи трябва да се пече още. Пече се за около 30 - 40 минути.

След като е готова и изстинала, тортата отгоре може да я украсите по желание.

Аз съм използвала фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Добре изглежда, но как става черна, кафява?
И не се ли изрязва или изравнява по някакъв начин, тази ми изглежда точно изрязвана за да и се придаде равна форма след изпичане, сиропира ли се с нещо, този фондан с какво се закрепва за тортата?
10.12.2016 14:06
1
Покажи всички подкоментари