Скариди саганаки от моята кухня

11/12/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40964831711
"Изтънчено, ароматно и много вкусно - създадено да впечатлява "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите са размразени - бланширани.

В тенджера/тиган с дебело дъно се слага зехтин да се сгорещи и се добавя наситнен лук и резенето - да омекнат и леко да се зачервят. Изваждат се и се оставят настрана.

Скаридите се слагат в тигана, поръсват се със захар и се оставят да си променят цвета им и захарта леко да се карамелизира. За да се прекъсне горенето, се заливат с Узо. Възпламеняват се.

Изваждат се и се поставят на топло. Доматите, резенето и лукът се връщат в тигана, добавя се сол и риган и се оставят на умерен огън да къкрят за около 10 мин - да се сгъстят.

Добавят се скаридите и сиренето и внимателно се разбърква. Оставя се на котлона за още една минута.

Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.

Източник: Кулинарен блог на Мария Митеваподобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар