Коледни бисквити с шоколадови парченца

11/12/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73869845781
"Кой каза бисквитки, кой каза бисквитки с шоколад? Дайте ги насам "
Приготвяне20 мин.
Готвене13 мин.
Общо33 мин.
Порцииоколо 50 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 962
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 280 г бяло
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 170 г разтопено
  • кафява захар - 135 г средно кафявата, не светлата, но не и тъмната
  • захар - 100 г кристал
  • яйца - 2 бр. L
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • шоколад - 200 г нарязан на парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.

1. Стопява се маслото и се охлажда до стайна температура.

2. В купа се разбърква брашното, содата и нишестето. Оставя се настрана.

3. В купата на миксера или ръчен такъв се смесва разтопеното масло с двата вида захар. Разбива се за около 3-4 мин, докато стане еднородна смес - тежка, лъскава и гладка. Добавят се яйцата едно по едно, ванилията и на бавна скорост на миксера се добавя и брашнената смес на три пъти. С шпатула се добавят и парченцата нарязан шоколад. Сместа се оставя покрита с фолио в хладилник за 2 часа или цяла нощ.

4. С малка сладоледена лъжичка или чаена такава се гребва от сместа, оформя се бързо с длани на топче и се поставя в тавата върху хартията за печене, като задължително между топчетата има по-голямо разстояние. По време на изпичането им бисквитите се подуват. Отново се оставят да се охладят в хладилник, докато се загрее фурната.

Пече се на 170 градуса за около 11-13 мин.

Задължително бисквитите се охлаждат в самата тава за около 15 мин и след това се изваждат върху решетка да се охладят напълно.

Източник: Home Cooking
Забележка: Качвам две снимки на бисквитите, втората от които не е с добро качество, защото трудно ми е с една ръка да снимам, но бих искала да се види как се е разтопил приятно шоколадът в бисквитата. След като се охладят напълно, той ще се стегне, но това не бива да ви притеснява и не оказва влияние на вкуса на самата бисквита.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!