Spitzbuben - Немски коледни сладки

11/12/2016
Албена
отАлбенаИноватор36971113703
"Коледа е най-вкусният празник от годината Някой иска ли още една сладка?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 831
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • краве масло - 200 г
  • яйца - 3 бр. , само жълтъците
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • лимонова есенция - 1 капсула
  • ванилия - 1 капсула
  • есенция ром - 1 капсула
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • конфитюр от ягоди - или друг вид
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Към него се прибавя размекнатото масло. Двата продукта се размесват, докато станат на трохи. Прибавят се жълтъците един по един, настърганата кора и сокът от лимона, смлените орехите, лимоновата, ваниловата и ромова есенция.

Замесва се гладко тесто, което се увива, в домакинско фолио и се оставя на студено за около два часа. Върху набрашнен плот се разточва тънка кора. С помощта на чаша се изрязват кръгчета.

На половината от кръгчетата се изрязват формички - звездички, сърчица, елхички или просто дупчици. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват в краищата. След като поизстинат, се поръсват с пудра захар, но само сладките, които сме изрязали с формички.

Слепват се една цяла и една изрязана бисквитка със сладко.

Рецептата е със сладко от ягоди, но аз разполагах с много хубав шипков мармалад.

Сладките стават по-хубави, като престоят. Така поемат от сладкото и омекват.

Източник: chefkoch.deподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
09.12.2017 00:19
Извинявам се,машинална грешка.Захарта се прибавя заедно с маслото,към брашното.
0
0
Galina Krasteva
Galina Krasteva
09.12.2017 00:12
А къде е 1/2ч.ч.захар,къде се прибавя?
0
0
Христилияна Личева
Страхотни са !
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв