Пилафа на Пашата

11/12/2016
"Вкусотия, която е била запазена само за пашите, сега вече ще опитате и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 247
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ситно лука. Прибавете го към каймата. Добавете галетата, ситно нарязания чесън, ситно нарязания домат без семенната част, подправките и чукнете яйцето. Омесете каймата и я оставете да си поеме от подправките.

Измийте ориза, докато спре да отделя нишесте.

Залейте го с топла и подсолена вода. Оставете го за около 30 мин.

Отцедете го и го изплакнете отново. Сложете го в съд за варене и добавете топла и подсолена вода. Варете, докато оризът набъбне. В края на варенето добавете фидето и разбъркайте. Отстранете съда от котлона, излейте водата и го отцедете добре.

Загрейте маслото, добавете олиото и изсипете ориза и фидето. Гответе около 10 мин при непрекъснато бъркане.

В съд загрейте олиото за пържене. Оформете кюфтенцата и ги изпържете до златисто.

Загрейте отделно 1 с.л. олио и добавете 2 с.л. доматен концентрат и запържете. Върнете кюфтецата в соса.

На дъното на подходяща купа наредете кюфтенцата, изсипете отгоре готовия ориз и притиснете.

С помощта на чиния обърнете пилафа, за да останат кюфтенцата на върха.

Поднесете!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!