Шоколадов кекс без брашно

11/12/2016
"Елате да видите майсторите как правят кекс - хем страхотен, хем без никакво брашно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 070
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 150 г (60 - 70%)
  • белтъци - 6 бр.
  • жълтъци - 6 бр.
  • кафява захар - 110 г мусковадо, кокосова или бяла кристална захар
  • какао - 2 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете белтъците заедно с щипката сол в дълбок съд и ги разбийте на сняг.

Шоколада разтопете на водна баня.

Разбийте захарта и жълтъците, а после добавете и какаото.

Разтопения шоколад се изсипва на тънка струйка в какаовата смес и се разбива добре.

Добавете и белтъците на няколко пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.
Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене и е с размери 22х15 см.

Печете в предварително загрята фурна на 145°С с вентилатор около 45 минути или докато кексът започне да се отделя от стените на формата и се стегне в центъра.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар